Äntligen lite sol

Efter nästan en vecka med bara gråa moln och regn så har vi idag soool, dock blåser det storm men på våran baksida är det i princip alltid lä. Så idag har vi en lugn dag hemma, barnen leker i trädgårdarna med grannbarnen, det tvättas och smågrejas lite här hemma. Och jag försöker sitta ner i lugn och ro i solstolen en liten sund. 
 
 
Senare idag tänkte vi åka och spela minigolf, sedan får vi se om det blir kvällsmat ute någonstans eller om vi grillar här hemma sen. 
 
Hoppas ni också får njuta av lite sol idag :) 
 
/ S.
 

Padelpremiär och rabarbersnittar

Idag har det varit otroligt grått och trist väder hela dagen, piggade upp dagen lite med att baka rabarbersnittar och prova spela padel för första gången! 
 
 
Snittana blev goda och padeln var roligt! Nu återstår bara att se hur min höft är imorgon, hoppas verkligen den inte kommer göra för ont. För hade gärna kunnat spela det ibland :)
 
Hoppas ni haft en fin helg! 
 
/ S.

En lördag

Det blev strandhäng i förmiddags till barnens (och min) stora förtjusning!
Strax efter lunchtid tog molnen över så vi packade ihop oss och åkte och köpte hem mat från favoritpizzerian.
 
 
Sen efter lunch blev det ut på promenad med grannens hund och ett självklart besök i godisaffären. 
 
 
Men innan vi slog oss ner för lördagsmys så gick jag och barnen bort till min pappa, jag tränade lite i hans gym medans barnen lekte med sin morfar :)
 
Ikväll har jag och barnen haft mys nere i källaren med film och lördagsgodiset, medans sambon varit iväg med vänner. Nu har barnen precis somnat och jag ska gå ner och ta hand om all tvätt, sedan får det bli läggdags tidigt för min del :)
KRAM PÅ ER!
 
/ S. 

Hamburgsund!

I onsdagsmorse packade vi in oss och styrde bilen mot kungshamn för att först hämta upp Tuva som varit i husvagen med mormor i några dagar, sedan åkte vi vidare till hamburgsund! 
 
 
Där hyrde vi denna stora fina nybyggda stuga som låg mitt i centrum! 
 
 
Både onsdagen och igår var det stålande väder så vi solade, badade och barnen fick fiska krabbor.
 
 
Nu är vi hemma igen och tvättmaskinen har gått sedan vi kom hem, nu hoppas vi att den svajiga väderprognosen håller fast vi att det ska bli sol imorgon så vi kan åka till stranden på förmiddagen imorgon! :)
 
Hoppas ni fått en mysig start på helgen! 
 
/ S.

Ny semstervecka

Semesterveckorna swichar förbi och igår startade vi våran tredje vecka, och igår var det fullt upp. Dagen började ialalfall med sovmorgon, sedan lite gym hos pappa, därefter läkarbesök med min höft och sedan en massa ärenden på stan. Sen på kvällen mötte jag upp min vän Sanna för att åka bort och äta gott på campingen :)
 
 
Avslutade kvällen med marängswiss, mums! 
 
 
Tisdag idag och Tuva är på kusten med mormor, sambon är och spelar golf just nu och jag och Lexus tvättar och har börjat packa lite. Imorgon ska vi nämligen hämta up Tuva på kusten och sedan åka på utflykt!
 
Hoppas ni får en härlig tisdag! 
 
/ S.

En helg på västkusten

På fredag förmiddag kom min syster och hämtade barnen för att åka till kungshamn där våran mamma och gubben har husvagn. Dom ville åka själva så jag och sambon fick ett dygns egentid, så vi passade på att promenera ut till Hindens Rev. Väldigt mysigt och fint, rekomenderar er verkligen att gå där om ni är i närheten :) 
 
 
På lördagmorgon styrde vi sedan bilen mot västkusten för att åka till barnen, men först passade vi på att besöka Smögen. 
 
 
Vi åt lunch på The Barn, ruggigt goda hambugare! 
 
 
Jag i blåsten! 
 
 
Sedan åkte vi till kungshamn och kramade om barnen igen! Det bjöds på grillat till kvällsmat och vi sov kvar där över natten..
 
 
En förmiddagspromenad blev det igår, genom Hovenäset! 
 
 
Och en eftermiddagspromenad igår i skogen, underbart vackert alltså! 
 
 
Sedan efter pizza till kvällsmat packade vi in oss för att åka hem igen. Var otroligt skönt att få vakna upp i sin egna säng igen efter en natt i husvagnen med otroligt dålig sömn. 
Vaknade upp till sol imorse så vi har mest varit på baksidan här hemma, suttit lite i en solstol, barnen har badat i den uppblåsbara poolen och Tuva har lekt med en förskolekompis som bor bara en gata bort så dom har sprungit mellan vårat och deras hus hela dagen. Och även tagit tag i tvättberget här hemma, skönt med en lugnare dag hemma igen. 
 
Nu måste jag stänga av här och försöka sova ikapp lite förlorad sömn! 
GOD NATT! 
 
/ S.


Skogspromenad, sol och glass.

Imorse började jag dagen med att gå en mils skogspromenad med en granne, så skön start på dagen! 
 
 
Sen efter lunch kom solen fram och värme skönt så idag har jag faktiskt suttit i solstolen en liten stund. Har även planterat nya blommor och grejat lite på baksidan, och även idag avslutar jag dagen med glass. 
 
Hoppas ni också fått njuta av lite sol och värme igen :)
 
/ S.

Måndag och tisdag

Igår startade vi veckan med att åka en snabb tur till grannstaden, Tuva håller på att växa ur både skalset och regnställ så det var dags att köpa nya. Hittade dock bara en skaljacka till henne, men hittade också en nya cykelhjälm till Lexus. När vi var klara blev vi hungiga och det blev ett självklart stopp på Brooklyn Burger, så otroligt gott som alltid! :) Sedan på kvällen hade vi en min vän och hennes familj från Stockholm här, mycket mysigt! 
 
 
Idag tisdag och både jag och Niclas har turats om att träna, Tuva har varit på barnaktivitet med sin bästsis och Lexus har fått leka med sin bästis. Rolig dag för barnen! Vi har även varit och handlat lite i bygghandeln och sedan åkte jag och barnen och grillade korv till kvällsmat hos min pappa! 
 
 
Nu har jag lagt mig och precis innan det avnjöt jag en tallrik med glass och jordgubbar, bra avslut på dagen! :) Men nu ska jag sova här, imorgon börjar dagen med att gå milen i rådaskogen. 
 
GOD NATT! 
 
/ S.

Från dom senaste dagarna:

 
I onsdags gick jag som sagt på semester och då överraskade sambon mig med en semester-present! 
 
 
I torsdags fyllde barnens farmor år, Tuva hade ritat kort som matchade hennes födelsedagsblommor som hon skulle få.
 
 
Hela familjen åkte och plockade jordgubbar i fredagsförmiddag! 
 
 
I fredags kom familjen Hallin/lundmark över till oss för att fira in semestern, plockade då in lite fint från diket att ha på bordet! 
 
 
Och i lördags regnade det så vi började riva golvet på övervåningen för att lägga nytt, här ser ni lite hur det nya ser ut! 
 
 
Nu söndag och idag har vi lagt klart det nya golvet i hallen och vårat sovrum där uppe, nu är det bara barnens rum kvar men dom tar vi lite längre fram. Nu sitter jag i soffan och ska äta upp helgens sista godis! 
Hoppas ni haft en fin helg! 
 
/ S.

Första semesterdagen och sommarlista 2020

Idag är första dagen på semestern för mig och sommarlovet för barnen, sambon jobbar idag och sedan är det även hans tur att gå på semester! 
 
 
Eftersom semestern inte kommer vara sig lik i år pga corona så gjorde jag en sommarlista med saker för barnen som dom får bocka av när vi gjort dom, och som ni ser har vi redan hunnit med några punkter. Ser även att vi inte bockat för plocka jordgubbar men det har vi ju gjort flera gånger så den måste jag säga till barnen att kryssa i direkt! 
 
/ S.

RSS 2.0