F R E D A G

 
Godmorgon fredag! 
Härligt med helg så sambon får vara ledig med oss :) Idag ska vi iväg på bankmöte och lite ärenden på stan, bland annat köpa färg till vårat sovrum och även till Tuvas. Sen ikväll ska vi umgås med fina vänner och barn, bra start på helgen! :) Sen står sovmorgon överst på önskelistan denna helg, för jag är såå otroligt trött känner jag.. 
 
Hoppas ni får en fin fredag och start på helgen! :)
 
/ S.

Hoppborgar och årets första utebad!

Kan säga att det är en trött men väldigt nöjd 3-åring som sover inne i sitt rum just nu, så glad var hon över våran dag idag. Vi tog nämnligen med oss mamma/mormor för en promenad bort till utomhusbadet där dom hade uppblåsta hoppborgar att hoppa i denna veckan, och det älskar Tuva så givetvis var vi tvungna att besöka det.
 
Sen hade jag även smygit ner badkläder till henne som jag överraskade med där borta och oj vad glad hon blev för då fick hon ju bada i poolen och hoppa i borgarna! Härlig dag i solen :)
 
 
 
Hoppas ni också bjuds på soliga dagar just nu! :)
 
/ S.

Årets första jordgubbsplockning!

 
I torsdag var det äntligen dags för lite egentid ihop med Tuva, och till hennes (och min) stora förtjusning så var det just denna dag som själplocket för jordgubbar öppnade för säsongen! Så, såklart packade vi in oss i bilen och åkte dit! :) Tuva trivs verkligen bland alla jordgubbsplantor så det var verkligen inte sista gången vi var där för säsongen, får nog klämma in ett besök denna vecka också :)
 
Brukar ni plocka jordgubbar? :)
 
/ S.

Långhelgen och måndag igen.

Långhelgen sprang förbi, efter midsommarfirandet i fredags bjöds vi på lite sovmorgon av barnen både i lördags och i söndags. Vet egentligen inte vad vi gjort i helgen här hemma, packade någon flyttkartong och i söndags åt vi en smarrig lunch ute på spiken med svärslföräldrarna. Hann igår med en promenad med en vän innan jag sedan avslutade helgen med chokladfondue. Alltså det kan på riktigt vara det gooodaste som finns! Mums! :)
 
Idag måndag och vi har mest slöat här hemma, träffat vänner på lekplatsen och sen kom även vårat nya kök idag. Snart är dags för renovering och inflytt i vårt nya hus! 
 
 
/ S.
 

Lexus 3 månader ♥

 
 
I fredags blev våran söta lilla kille redan tre månader! Och oj vad mycket han utvecklas just nu, han har det sista lärt sig skratta, gör söta svarsljud, ler jätte mycket och är glad för det mesta. Han älskar att kolla på sin storasyster och ger henne världens leende varje morgon när han ser henne när han vaknat! ♥ Han väger nu strax över 5,7 kilo och är 58,5 cm lång! Så mysig och söt är han ♥
 
/ S.

Midsommar 2017

 
Midsommarafton började med att min pappa hade styrt upp en mysig picknick uppe i råda ihop med hela familjen, mycket bra start på dagen. Sedan hem och fixa kransar och hoppa i finkläderna och styra bilen mot Saleby där vi skulle umgås med vänner resten av dagen och kvällen. Vi hann precis med en fika innan regnet kom, och det höll upp när det var dags för dans runt midsommarstången som tur var. Sedan blev det grillat med massa goda tillbehör inomhus då regnet vräkte ner, avsluade sedan med glass och jordgubbar innan det var dags att åka hem och lägga trötta barn (och föräldrar) efter en mycket lyckad midsommar :)
 
Hoppas ni också hade en mysig midsommar igår!
 
/ S.

GLAD MIDSOMMAR!

Bild från midsommar hemma hos oss förra året! 
 
 
Ville bara kika in och önska er en underbar midsommar! :)
 
/ S.
 

En förmiddag på lantgården

 
 
 
Just nu går det vattenkoppar på Tuvas dagis och eftersom barnen inte haft det så vi håller henne hemma, och då gäller det att hitta på saker så vi inte blir rastlösa. Så idag tog vi med lillasyster/moster och packade in oss i bilen och styrde mot lantgården för att spendera förmiddagen där. Alltid mysigt att åka dit! 
 
Har förövrigt varit dålig på att kika in här men har inte så mycket tid med två små hemma dygnet runt, man hinner inte sitta ner på hela dagen förutom när man matar den lille här hemma. Sen nu när sommarvärmen är här så spenderar vi mycket tid ute i trädgården, det vattnas, gungas och grävs i sandlådan. Så det ska vara på sommaren :)
 
Hoppas ni också har det soligt och härligt! 
 
/ S.

En härlig helg i juni!

Lördagmorgon började med att jag mötte upp Sofia för en promenad i solen..
 
Vi avslutade den på mat-marknade i form av en smarrig fika..
 
Och köpte med oss (svindyr) fudge! :)
 
Väl hemma blev det grillad korv till lunch.
 
Sen till kvällsmat tog vi oss fram till mat-marknaden igen, men denna gång åt vi kvällsmat! Jag tog en nacho-tallrik som var så god. 
 
Vi satt en bra stund och njöt av både maten och vädret på dom nybyggda solbryggorna här i stan, bra investering tyckte vi alla! 
 
Idag söndag så har jag varit en sväng på gymmet, ätit grillade hamburgare till lunch hos min pappa, det har städats och även haft lite trädgårdshäng! Bra helg med härligt sommarväder, håller alla tummar på att solen är här för att stanna :)
 
/ S.

Två från denna fredag

 
Tuva önskade att få måla med vattenfärger så det blev det som förmiddagssyssla..
 
 
..innan det trillade in lite gäster på fika! 
 
Sen blev det lunch och jag fick en timma på stan utan barn, vilket resulterade i en påse med lite nytt till denna mamman! Sen ikväll har vi varit iväg hos svärföräldrarna på grillat och jordgubbar och glass till efterrätt. Mums! Men nu efter en långdusch är det dags att säga GOD NATT! 
 
Hoppas ni haft en fin fredag!
 
/ S.

International Street Market.

 
 
I eftermiddag när sambon slutade jobbet så traskade vi bort fram till stan för att spana i mat-marknaden International Street Market som besöker våran stad denna helg. Vi fastnade direkt för konceptet med olika matstånd många olika länder, och det var så gott. Jag och min syster tog thai, sambon tog fish and chips och Tuva åt av oss alla. Och allt fick en stor tumme upp! Vi har redan bestämt att vi ska gå dit minst en gång till i helgen! 
 
/ S.

M ä s s i n g

 
Här har ni våran nya kran till radhuset, vi älskar den! Just nu letar vi efter knoppar till köksskåpen, också i mässing, men det är lättare sagt än gjort att hitta snygga! 
 
/ S.
 

Tisdag och helgen som gick!

 
Helgen sprang förbi som vanligt, den bestod av bland annat träning, fika på skogshyddan och vi hade även vänner över på grillat i lördags. Så en bra helg helt enkelt! :)
 
Idag tisdag och det var dags för förskolan igen för Tuva, jag har längtat efter dagis sa hon imorse innan jag lämnade henne. Så roligt att hon älskar att vara där :) Jag och lilleman tog en promenad runt älven, sedan en halvtimma på gymmet och nu ligger en hamburgare i min mage så nu är det dags för den lille att äta innan vi går och hämtar hem storasyster igen :)
 
/ S.

För ett år sedan - Alcudia!

Just nu håller vi på att rensa i trädgården, kör skräp till tippen och packar även flyttkartonger! Så jag ville bara kika in och bjuda på härliga semesterbilder från exakt ett år sedan då vi spenderade en solig vecka på Alcudia på Mallorca. Vi planerar faktiskt att åka tillbaka dit nästa år :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ S.

F R E D A G

 
 
Godmorgon fredag! 
Här hemma har vi börjat dagen lugnt, vi går fortfarande i morgonrocken och myser runt.
När sambon slutar vid lunch tänkte jag ta en promenad fram till stan för lite ärenden, ett par skor ska bytas och jag ska även spana efter lite fina sommarkläder. Sen i eftermiddag ska Tuva iväg och mysa hos sin moster, och vi andra i familjen ska ge oss ut i trädgården för att klippa häcken och lite buskar. Inte så kul men skönt när det är gjort, för nu är det bara några veckor kvar tills vi får tillgång till vårat nya hus och då kommer all tid läggas där därför måste vi passa på att göra iordning i trädgården innan. Sen har vi bestämt att det blir fredagsmys i soffan, får se om vi kör på tacos eller något annat gott! :)
 
Ha en fin fredag! 
 
/ S.

Nationaldagen 2017

 
Igår var vi framme en liten stund och kollade nationaldagsfirandet i stadsträdgården, det var nämnligen en pippiföreställning där som Tuva ville se. Och som hon älskade det :) Sedan blev det en promenad bort till svärföräldrarna. 
 
Men det var inte bara sveriges nationaldag igår utan även min lillebrors 26-årsdag, så det blev även lite kalas för  honom igår med lunch och paket! :)
 
Hoppas ni hade en fin nationaldag! 
 
/ S.
 

Dagens vill ha!

Dessa superfina förvaringslådor hade mer än gärna fått flytta hem till barnens rum, alltså så fina! Får se om jag lyckas hålla fingrarna i styr och inte beställa hem dom..
Finns att beställa här!
 
/ S.
 

Första helgen i juni.

 
Sambon fick en hemlig resa av sina vänner i 30-år present så den har han varit iväg på hela helgen, så jag och mina två har varit utan honom hela helgen. Tur mormorn kom förbi och gjorde oss lite sällskap. Vi har bland annat ätit mat från pizzerian, picknickat i vardagsrummet, promenerat, börjat packa flyttlådor och jag har ätit en hel daimtårta! Ja helt själv, för jösses så gott det är! Mums! 
 
Nu måndag och jag och barnen har precis varit iväg på barnens morfar på lantgården och ätit glass och klappat på djuren. Strax blir det lunch och sen får vi se vad vi hittar på tills sambon slutar, han hade nämnligen inte turen att vara ledig idag. Men skönt med röd-dag imorgon så vi får vara ledig hela familjen! :) 
 
Hoppas ni haft en fin helg! 
 
/ S.

På en picknickfilt i vardagsrummet!

 
Tuva önskade sig picknick denna gråa och regniga dag, så jag gjorde det bästa av saken och dukade upp lite picknick på golvet i vardagsrummet. Tuva ringde och bjöd över sin mormor också och vilket leende man fick när Tuva fick syn på det jag dukat fram, så roligt att en sådan liten sak kan göra så mycket! :)
 
Vi har även trotsat vädret och tagit oss en promenad bort till svärföräldrarnas nya hus, och nu tänkte jag försöka packa åtminstånde en flyttlåda för om en månad får vi nämnligen tillgång till radhuset så vore skönt att ha packat mycket i god tid. 
 
Ha en fortsatt fin lördag :)
 
/ S.

Just nu:

 
Här sitter jag just nu och avnjuter ett glas pepsi max i soffan, och båda barnen sover. Läggning av en trotsig 3-åring och en liten bebis samtidigt är lättare sagt än gjort när man är ensam hemma, sambon är nämnligen iväg med vännerna. Men hoppas dom sover nu för natten :)
 
Hoppas ni haft en fin fredag! 
 
/ S.

RSS 2.0