Senaste dagarna:

Vilka mysiga dagar vi har här hemma nu när hela familjen är ledig tillsammans, vi njuter av sovmorgon och en massa tid tillsammans ♥ 
 
 
Igår mötte min familj upp oss här utanför oss och gick bort till spåret här bredvid för där hade dom anordnat en tipspromenad i skogen, mysigt att gå den tilllsammans. Och sedan avslutade vi med fika ute på våran altan, det var toppen tyckte Lexus som mumsar på en dammsugare i bild! :)
 
 
Igår hade vi tröttnat på all julmat och bestämde oss för att äta tacos, och vad gott det var efter många dagar av julmat och rester. 
 
 
Och idag tog vi med oss grannarna ut på en promenad för att gå bort och kolla på en stor ledig tomt, vi alla är nämligen lite sugna på att bygga nytt hus. Men vi får se, det är ingen stress :)
 
Hoppas ni också får vara lite lediga och njuta av mysiga lugna dagar tillsammans med familjen ♥
KRAM! 

/ S.

Julafton 2020

Även julafton blev annorlunda detta år, jag kunde inte bjuda in min mormor och morfar på julaftonslunch som jag brukar, utan vi fick överlämna julklappar till varandra utomhus på våran baksida med avstånd till varandra! Men huvudsaker var ju såklart att vi fick ses en liten stund 
 
 
Årets juldukning och paketet till min mormor och morfar! 
 
 
Sen kom min pappa, mamma och min bror hem till oss för lite firande. Tyvärr jobbade min syster men barnen hann iallafall lämna över ett paket till henne. Vi åt klassiskt julbord och sedan brukar vi alltid spela julklappsleken, men den flyttade vi ut i år och spelade leken med hjälp av sifferkubb istället. Och det funkade ju precis lika bra det. 
 
 
Sen firade vi utomhus med liten del av sambons familj! Måste säga att det nog varit den mysigaste julafton på länge, inte en massa gäster och massa saker som ska göras. Och hur underbart är det inte att spendera största delen av dagen utomhus? Så himla skönt! 
 
Hoppas ni också haft en fin julafton! 
KRAM! 
 
/ S.

GOD JUL!

 
Ville bara kika in och önska er GOD JUL! 
 
Hoppas ni får vara lediga och får en mysig dag! ♥
STOR KRAM! 
 
/ S.

Serie- tips!

Eftersom ni tyckte det var roligt härromveckan när jag delade med mig av julfilmer/serier så tänkte jag slänga in ett sista tips nu innan jul. Tror endel av er sätt denna, eller åtminstonde säsong ett. Men förra veckan släpptes säsong två, så den kollar jag på just nu. 
 
 
Home for Christmas är en smårolig serie som handlar om trettioåriga Joanne som börjar känna sig stressad att fortfarande vara singel, så hon försöker hitta en pojkvän som hon kan ta med hem till familjen och visa upp för dom på julafton. Men det blir inte riktigt lätt som hon planerade.. 
 
Någon av er som sett den redan kanske? :)
 
/ S.
 

Tomtar, kaniner och lussekatter!

Godkväll på er från mig som är tillbaka på jobbet efter fyra dagars ledighet hemma med familjen! Och vilken mysig helg vi haft, den har varit oerhört lugn och mysig! Barnen har gått på jullov och sambon har gått på tre veckors föräldraledighet, och jag ska faktiskt jobba betydligt mindre än vad jag brukar nu dessa veckor. Ska bli så härligt :)
 
 
Vi har dom senaste dagarna: spenderat många timmar ute på lekplatserna i området, vi har bakat, utomhusfikat med min pappa, haft sovmornar och hängt utomhus med grannarna och deras kaniner. Verkligen en lugn och mysig helg :) 
 
Nu gör jag ett dygnspass på jobbet innan jag sedan är ledig tills juldagen, men då gör jag bara ett kort pass och sedan går jag på nästan 1,5 veckas ledighet! Underbart! 
 
Hoppas eran julvecka startat bra, vi hörs igen imorgon! 
KRAM! 
 
/ S.

F R E D A G

 
Godmorgon fredag! 
Efter att nästan ha bosatt mig på jobbet denna veckan pga sjukdommar så har jag nu äntligen några dagars ledighet framför mig! Känns underbart! Idag ska jag och Lexus ut på promenad nu när vi lämnat Tuva i skolan, vilket är hennes sista dag innan både hon och Lexus har över tre veckors jullov!
 
Får se mer vad som händer idag, om jag orkar ta mig till pappas gym eller om vi kör mysfredag hela dagen. 
 
Ha en fin fredag och start på helgen! 
KRAM! 
 
/ S.

En jullista:

Pepparkakor eller lussebullar? 
Tycker om båda, men skulle jag bara få välja en sak att äta så hade jag valt pepparkakor. Jag och barnen älskar att baka det med så det gör vi alltid flera gången inför jul! 
 
 
Jultraditioner?
Vet inte säkert hur vi firar i år, men i vanliga fall har vi alltid lunch hemma hos oss ihop med min familj. Och sedan på kvällen hemma hos mina svärföräldrar! 
 
 
Favorit julfilm:
Älskar The Holiday och ser den varje år! Men älskar att se julfilmer överlag så brukar alltid se en massa nya varje år också. 
 
Favoritdoft som hör julen till?
Helt klart doften från granen! 
 
 
Önskningar till julen?
Ja i år önskar jag helst av allt att corona försvinner! Man hade behövt få fira jul i år som vanligt och kramat familjen exra länge, hoppas det blir till verklighet snart! 
 
 
Vad tycker du om årets julkalender?
Jag tycker den är mysig!
 
Godast att äta i juletider?
Mozartkulor, ääääälskar det! Måste helt klart baka det till helgen! 
 
 
Önskar du dig snö till jul?
Gillar inte snö överlag men till julen tycker jag att det är mysigt om det ligger lite vitt på marken, och det bidrar ju även till lite extra julkänsla tycker jag! 
 
 
/ S.

En mysig helg med juliga inslag!

Ytterligare en helg har sprungit förbi och jag förstår inte att det är julafton nästa vecka! I helgen fick vi iallafall lite julfeeling när vi:
 
I fredags bakade lussekatter!
 
  Och vi tog in granen och klädde den i söndags!
 
Och i söndags hade vi lucia-fika ute på altanen här hemma, mamma och min bror kom då förbi och fikade och vi tända tredje ljuset! Underbart att kunna sitta ute i december i dessa trista tider! 
 
/ S.

Tips på julfilmer!

Tänkte kika in och tipsa om dom senaste julfilmerna som jag sett, tror det nämligen är mer än jag som älskar att titta på det nu inför julen :)
 
 
12 gifts of christmas:
En fattig konstnär börjar jobba som peronlig shoppare åt en stressad reklamchef, och han blir såld på mer än hennes förmåga att köpa perfeka julklappar. 
 
The christmas chronicles:
Perfekr julfilm att titta på hela familjen, både jag, sambon och barnen älskade den. Kom även en 2:an i år som vi såg förra veckan. 
 
Holidate:
Två singlar är trötta på att spendera högtiderna ensamma så dom blir varandras dejter under just högtiderna. Smårolig och mysig film!
 
Last christmas:
Smårolig film som handlar om Kate som jobbar i en julaffär, och en dag träffar hon Tom som verkar vara för bra för att vara sann.  
 
Dash & Lily:
Dash hittar en röd anteckningsbok med ledtrådar i hans favorit bokhandel. En jätte mysig miniserie (8 avsnitt på ca 20 min) 
 
 
Hoppas ni hittar någon mysig ni vill se! 
KRAM! 
 
/ S.

Julstjärnansdag!

Lördag och jag har nyss startat ett dygnspass här på jobbet! Läste att det var julstjärnansdag idag så tänkte passa på att bjuda på en till bild på min vackra rosa julstjärna jag köpte med mig hem förra veckan! 
 
 
Ha en mysig lördag! 
 
/ S.

F R E D A G

Inspiration i form av enkelt julpynt av jutesnöre och granris!
 
 
 
Godförmiddag fredag! 
Jag och Lexus är nyss hemkomna från en kall promenad hem från lekplatsen, så nu myser vi inne en stund. Väntar in en hemleverans av mat och har även tänkt att slå in lite julklappar idag, och när sambon slutat ska jag försöka ta mig iväg och träna lite hemma i min pappas lite gym. Har inte tränat på flera veckor så känner att jag behöver ta tag i det och börja lite smått igen, man mår ju så mycket bättre då. Just det, ska även ta in granen och klä den idag. Lovade även barnen att baka lussekatter idag så denna lediga dagen kommer ju springa förbi tror jag.. 
 
Hoppas ni får en mysig fredag och start på helgen! 
KRAM! 
 
/ S.

Den första helgen i december

Swooch sa det så var en ledig helg förbi, och imorse var vi tillbaka på jobb/skola/förskola. Men vi måste titta på lite bilder från helgen:
 
 
Natten till fredagen kom det snö och medans Tuva var i skolan besökte jag och Lexus pulkabacken för några åk, och avslutade med att göra en snögubbe i trädgården. Väldigt nöjd kille som ni nog anar på bilden :) När Tuva slutat skolan blev det en till tur till pulkabacken innan vi gick hem ovh hade fredagsmys!
 
 
Lördagen bjöd på sovmorgon och sedan drog vi igång ett nytt projekt här hemma, nämligen att bygga en egen sänggavel. Här får ni en liten sneekpeek, lovar mer bilder sedan när den är klar. 
 
 
Även söndagen bjöd på sovmorgon så vi fick hoppa upp ur sängen för att äta frukost och packa picknickkorgen, vi skulle nämligen möta upp våra vänner och åka till deras föräldrars/svärföräldrars skog och hugga ner årets julgranar! 
 
 
Sen avslutade vi med grillad korv. Så underbart att spendera flera timmar ute i en tyst skog, eller ja tyst och tyst är det ju inte direkt med fyra barn med sig men, hihi! 
 
Hoppas ni också haft en fin helg! 
GOD NATT! 
 
/ S.

Julklapps- tips!

Tänkte kika in lite snabbt och ge er ett julklappstips såhär några veckor innan jul! Detta nagellacks-set med nagellack, glitter och nagelsticks kommer Tuva få i julklapp och jag tycker det är en så rolig gjej som många tjejer (och killar såklart) i hennes ålder kommer älska! 
 
 
Visst är det fint? Och vet ni, det kostar bara 100 kronor på Dollarstore! Tips tips! 
 
Vill ni att jag ska visa mer julklappstips här? :)
 
/ S.

F R E D A G

 
Petra Tungårdens kök får stå för dagens fredagsinspiration! 
 
 
Godmorgon fredag! 
Jag och Lexus har precis varit och lämnat Tuva i skolan, och nu tänkte vi mysa ner oss under en filt i soffan en stund och sen får vi se vad vi gör, har faktiskt kommit snö här i natt så får se om vi går ut och leker i den :)  Annars idag har vi inga planer alls, eller jo jag och sambon tänkte se nya Beck-filmen ikväll och äta godis. 
 
Hoppas ni får en mysig fredag och start på helgen! 
KRAM! 
 
/ S.


Tagit helg och julstjärna!

Onsdag och nu har jag och Lexus tagit helg, Tuva har två dagar kvar i skolan och sambon får jobba två dagar till innan vi på fredag kan ta helg hela familjen tillsammans! 
 
 
Men ni, har ni sett denna rosa julstjärna jag köpte i veckan! Alltså är den inte fantastiskt vacker? :)
 
/ S.

Snäll- kalendern

Första december idag vilket betyder att årets julkalender startat idag, ska bli spännade att se vad den handlar om. Vi tycker om att sätta oss i soffan hela familjen och kolla på den tillsammans! 
 
 
Och titta denna fantastiskt fina snäll-adventskalender som jag köpte till barnen. Den är ett samarbete mellan MrsMighetto och stiftelsen friends, bakom varje lucka står en snäll handligt eller sak att göra!
 
Så fin idé tyckte jag och var bara tvungen att köpa hem! Köpte faktiskt även två extra så Tuva fick lämna en till sin klass och Lexus fick med sig en till hans avdelning på förskolan, och det blev så uppskattat av både barn, lärare och pedagoger! :) 
 
/ S.

RSS 2.0