L I S T A 2019/2020

  Jag längtar efter:
 
Sol och värme
Ledig tid med familjen! 
Få iordning på min onda höft
 
 
Ser fram emot 2020:
 
Våran inplanerade solresa i vår
Ta tag i träningen när min smärta i höften förhoppningvis försvinner
 
 
 Höjdpunkterna 2019:
 
Haft mycket ledig tid med barnen
Överraskningsresan för min mamma till London
Resan till Rom med sambon
 
  
Önskningar inför 2020:
 
Vara ledig mer med familjen
Besöka nya platser
Att alla i familjen och nära och kära ska få må bra och vara friska!
Få bort smärtan i min höft! 
 
 
 Mål inför 2020:
 
Måste bli bättre på att slappna av och inte göra något. Även ge mig själv tid, och göra saker som är bra för mig själv! Det kommer bli en stor utmaning för mig! 
 
 
 
/ S.

Årets juldukning!

 
Har helt glömt av att visa er årets dukning på jul-lunchen vi hade hemma hos oss på julafton! Tyckte det blev väldigt fint :)
 
 
-
 
Nu efter ett jobbdygn och en sväng på gymmet är det dags att hoppa in i duschen och sen äta lunch, sen i eftermiddag ska jag och Tuva tillsammans med hennes bästis Leona och hennes mamma gå och se nya Frost 2. Som tjejerna längtat :)
 
HA EN FIN SÖNDAG!
 
/ S.

Tvättstuge- inspiration!

Nästa projekt i huset blir att renovera tvättstugan, golven och väggarna ska vi inte göra om man resten. Blir endel inköp men det är behövligt då vi enbart har trista trådbackar där nu och en svart trist bänkskiva. 
 
Så nu tänkte jag bjuda på lite inspiration och ideér inför den kommande renoveringen :)
 
 
Supersnygg tvättstuga med luckor i trä och läckert golv. Att flytta upp tvättmaskinen och torktumlaren som  på bild tror jag att det blir hemma hos oss också! 
 
 
Ljust och fräscht! 
 
 
Modern tvättstuga med snygg färg på luckor!
 
 
Vi behöver bygga in våran värmepump i ett skåp och hade ju varit perfekt att göra skåpet lite större så man hade fått plats med ett städskåp likt detta! 
 
 
Smal tvättstuga men med massa bra förvaringsmöjligheter, älskar färgerna på både luckor, kakel och golv. Så jag hade gärna velat göra om tvättstugan precis till som på bilden ovan om det gick :) 
 
/ S.

Inför nyårsfirandet

 
I år ska vi fira in det nya året hemma hos oss med massa vänner och barn, och jag har nu börjat fundera på dukningen och pyntet! 
 
Guldbesticken ovan äger jag redan och små stjärnor i guld att lägga på bordet fyndade jag på Dollarstore för 10kr i helgen! 
 
Men lite fint pynt saknar jag, men detta ovan från Myperfectday.se hade mer än gärna fått flytta hem till nyårsafton! Så fint! 
 
/ S.

JULAFTON 2019

Vilken mysig julafton vi haft! Dagen började med att vi var hemma själva och hade en mysig morgon (med paketöppning, besök av tomten och kolla julkalendern) innan min släkt kom för jul-lunch hemma hos oss. Åt massa god mat och avslutade med att köra julklappsleken :)
 
 
Min pappa och mina fina barn 
 
 
Sen på eftermiddagen åkte vi hem till mina svärföräldrar för att fira med sambons familj! Även där blev det paketöppning, god mat och avslutade med julklappsleken innan vi åkte hem! 
 
 
-
 
Juldagen spenderade vi lugnt hemma med att äta resten, besöka gymmet och tog en promenad. Sedan på eftermiddagen var det dags för mig att åka till jobbet, och där är jag just nu. Slutar om några timmar och då ska vi hem till svärföräldrarna igen för barnen ska få byta paket med två av deras kusiner som inte var med på julafton. Sedan får se nog bli en lugn hemmakväll i soffan :)
 
 
HOPPAS NI HAFT EN MYSIG JUL ♥
 
/ S.

GOD JUL!

 
Ville bara kika in för att önska er GOD JUL! 
Hoppas ni får en underbar dag med era nära och kära ♥
 
/ S.

It begins to look like christmas

 
Julgranen är klädd, alla julklappar är köpta och inslagna! Och i helgen är jag ledig och ska njuta av ledig tid med familjen! Hoppas ni också får göra det :)
 
HA EN HÄRLIG HELG! 
 
/ S.
 

En jullista:

Pepparkakor eller lussebullar?
- Lussebullar är gott, men måste ända säga pepparkakor. Speciellt dom vi gör hos min mormor och morfar, så otroligt goda! 
 
 
Jultraditioner? 
- Innan advent pyntar vi alla syskon tillsammans hemma hos min pappa, sedan är det årliga pepparkaksbaket hos min mormor och morfar, sedan umgås vi alltid med familjen på julafton då såklart! :) 
 
 
Favorit julfilm? 
- Finns ju många mysiga men måste ändå säga The Holiday, älskar den och måste verkligen se den snart! 
 
Favoritdoft vid julen?
-Doften från granen, helt klart! 
 
 
Önskningar till julafton?
- Att ha en väldigt mysig dag med familjen! 
 
 
Önskar du dig snö över julen?
- Ja lite snö vill jag allt ha över julen för att få lite mera julkänsla.
 
Gillar du årets julkalender?
- Ja jag tycker den är mysig och smårolig! 
 
 
Godast i jul?
- Mozartkulor, helt klart! Ska baka det till julafton men får nog vänta med att göra det till dagen innan för annars finns risken för att jag äter upp alldeles för många, hihi! 
 
 
HA EN MYSIG TISDAG! 
 
/ S.
 
 
 

En lördagsutflykt

Igår morse när jag slutade jobbet så hämtade familjen upp mig och vi styrde mot tågstationen, vi skulle nämligen göra en mysig utflykt med barnen. Vi hoppade på tåget till vara för att besöka konditiori nordpolen. 
 
 
Supermysigt ställe med massa gott fika! Barnen gjorde tummen upp för både tågåkandet och fikarstunden, sen väl hemma i stan så åkte vi och köpte oss en julgran :) Den hann vi dock inte klä så det får jag och barnen göra när jag hämtar dom imorgon efter jobbet, är nämnligen på jobbet nu och jobbar ända tills imorgon! 
 
Hoppas ni har en mysig 3.e advent! 
 
/ S.

Senaste veckan:

Har varit dålig uppdatering här inne men det har varit fullt upp, barnen har varit sjuka och det har varit mycket i vardagen. Men snart är det jul och jag hoppas veckan som kommer bli lugnare! Men tänkte bjuda på några bilder från det sista iallafall:
 
Haft det årliga pepparkakasbaket hos min mormor och morfar. 
 
Åkte till göteborg över dagen med en vän, shoppade lite och åt massa gott :)
 
Myst hemma i soffan!
 
Och adventspyntat! 
 
 
Hoppas ni får en mysig lördag! 
 
/ S.

GLAD LUCIA

 
Kikar in och önskar er en GLAD LUCIA! ♥
 
/ S.

Dagens vill ha!

 
 
Just nu letar jag efter fina juldekorationer och blev väldigt sugen på ett änglaspel, kanske får ta mig fram på stan i helgen och unna mig ett :)
Detta fina i mässing såg jag inne hos Cervera! 
 
/ S.
 

Veckans lista:

En bra sak som redan hänt denna vecka: Att jag besökte läkaren igår som skulle operera min tå senare i veckan, men han tyckte den såg fin ut så vi skulle avvakta och se om den verkligen kommer behöva opereras. 
 
 
Längar efter: Att kunna åka iväg och träna igen och även att kunna ta en promenad efter två veckors uppehåll pga tån. 
 
Bästa med veckan: Ledig helg!
 
Helgens planer: Fredagsmys med familjen, och på lördag ska jag och barnen (sambon är iväg på hockey) hem till min mormor och morfar för det årliga pepparkaksbaket! Sen på söndag blir det antagligen en dagsutflykt för mig och en vän :)
 
Lexus och min syster förra året hos mormor och morfar på pepparkaksbak.
 
Funderar på: Hur årets julaftonsdukning kommer se ut här hemma detta året, är sugen på en ljusare duk än förra året. Kanske en i ljusgrått. Sen är dom ärvda ljuslyktorna och jultallrikarna ett självklart val.
 
 
Avslutar gör vi med dagens planer: Blir nog sista dagens vabb så tänkte passa på att baka lite julgodis som vi tänkte ge till barnens pedagoger i julklapp. Får se om vi orkar ut i skogen också för att leta granris så jag kan göra en fin krans till dörren, och även lite mossa till en plantering! 
 
 
/ S.

En måndag med snö och sol

Tuva har haft feber i helgen så idag fick det bli vabb för min del, hon orkade ut en kort sväng i pulkabacken (som är precis vid oss) för att andas lite frisk luft innan hon intog soffan igen.
 
 
Titta vad fint i eftermidags påväg hem från pulkabacken! 
 
 
Nu sover barnen och jag hoppas Tuva vaknar upp frisk imorgon! 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan, KRAM! 
 
/ S.
 

Första advent och nissens inflytt!

 
FÖRSTA ADVENT och idag fick nissen flytta in hemma hos oss, som tack fick barnen varsin ny tandborste med en nisse på som han gömt i huset! Nu får jag strax åka hem från jobbet, då blir det frukost med familjen och sen ska vi titta på julkalendern tillsammans :) Annars idag ska vi försöka fota ett julkort på barnen, sen blir det nog adventsfika hos min mamma och sen är det även en liten julmarknad vid limtorget så vi får se om vi åker dit :) 
 
Hoppas ni får en mysig första advent! 
 
/ S.

RSS 2.0