♥ Lexus 5 månader ♥

 
Väger just runt 7 kilo och är ungefär 64 cm lång!
Har nu lärt sig att vända sig om.
Just nu på att träna på att han ska kunna sitta upp helt själv.
Han har (äntligen) börjar acceptera flaskan ibland.
Man ser på honom att han verkligen älskar sin storasyster och att hon är hans stora idol redan nu. 
Han älskar när vi springer runt och jagar Tuva här hemma, då skrattar han alltid så härligt!  
 
Våran fina lilla kille! 
/ S.

- Vecka 35 -

 
- Tänkte åka bort till blomsterhandels och kolla efter nya krukor och fina höstblommor.
- På fredag blir det kalas för min morfar som fyller 75 år och min kusin som fyller 20år.
- Sen på lördag är det dags för namngivelse för våran Lexus.
- Så tänkte börja pynta och kolla bordsdekoration tills lördagen
- Sen ser jag fram emot en lugn söndag. 
 
Bra fortsatt vecka att se fram emot! :)
 
Nu, när Tuva är en liten stund på förskolan så ska jag och Lexus bara vara hemma och ta det lugnt, kommer inte ihåg när jag hade en sådan dag! Plus att jag måste försöka sova lite medans Tuva är iväg, det är dock inte jätte lätt med en 5-månaders som tydligen inte ska sova.. 
 
/ S.

Smyggtitt på detaljer i Tuvas rum

 
Just nu håller vi på att göra iordning det sista i Tuvas rum, en tavla ska upp, någon hylla och lite ljusslingor. Sängen har även bytt plats igen, men nu har den nog hittat sin rätta plats och sänghimmeln har skruvats upp! 
 
Annars så spinger ju tiden iväg, hinner inget alls med två små barn. Jösses! Vet inte vart helgen tog vägen överhuvudtaget, även fast man inte gjorde något speciellt alls. Men så fort som det går så är det ju helg snart igen så, och denna helgen som kommer har vi saker bokat både fredag och lördagen så den kommer nog springa iväg den med! 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan! 
 
/ S.
 

- Fikagäster - familjefotografering - zumba - fredagsmys -

 
Började dagen med att min mamma, mormor och morfar kom hem till mig och barnen för lite förmiddagsfika i form av glass. Sen gick vi ut så Tuva fick cykla lite innan det var dags för lunch, och efter bar det åt in till stan för familjefotografering. Och det gick så bra, barnen var så glada och snälla så jag hoppas på bra kort! :) 
 
Nu ska jag iväg och dansa lite Zumba och sen när jag kommer hem blir det klassiskt fredagsmys i form av tacos  och mys i soffan. Det bästa på hela veckan! :) 
 
Hoppas ni får en bra start på helgen, KRAM! 
 
/ S.

Dagens vill ha!

Har ni sett senaste samarbetet mellan adidas och mini rodini? Jag som älskar kaktusar kan ju inte annat än att älska det, tänk er denna dräkt som syskonmatchning till barnen! Hade varit så läckert! Men verkar tyvärr bara finnas i småstorlekar, synd för mig men tur för plånboken! 
 
/ S.

Fyra från helgen:

Började fredagen med frukost-event och shopping på h&m! 
 
Jag och Tuva bakade en banansockerkaka! 
 
Körde en halvtimma på gymmet i lördagsmorse.
 
Och avslutar helgen med pizza och soffmys! 
 
Lite av helgen i bilder, vi har även umgåtts med vänner både på fredag och lördagskvällen. Sen har vi gjort lite ärenden och grejat och städat här hemma. 
 
Imorgon är det dags för vardag igen, sambon börjar jobba så det är dags för lite rutiner igen efter fem veckors semester. Och Tuva ska äntligen till dagis igen på tisdag och leka efter ett långt sommarlov på 10 veckor, som hon längtar dit! :)
 
Men nu ska jag krypa upp i soffan och äta lite glass innan det är dags för läggdags! 
KRAM! 
 
/ S.

- Grön - Vit - Rosa -

Såg att Ellos nu har kommit med en barnvariant till eames-stolarna, vi har ju liknande inne på Tuvas rum som jag  älskar! Jag blev riktigt sugen på den gröna till Lexus rum som vi ska göra iordning i vinter. Stolarna säljs i 4-pack och finns att köpa här
 
/ S.

Tuva 3 år 6 månader ♥

Nu var det länge sedan jag skrev lite om Tuva just nu här, så det tänkte jag göra idag :)
 
Är nu 3,5 år och är ingen liten tjej längre.
Är en så himla snäll storasyster till Lexus, vill alltid hjälpa till och se till att han är glad 
Glömmer minsann inte att man får köpa lördagsgodis varje lördag.
Älskar att vi flyttat till radhus, finns så många och mycket att leka med precis utanför dörren.
Är en riktig allätare och gillar i princip allt
Hade ätit glass varje dag om hon hade fått.
 
 
/ S.

Fina knoppar i trä

 
Hittade dessa fina knoppar i trä på Åhlens hemsida, dom måste absolut spanas in! Tror iallafall pandan kommer få flytta hem till något av barnens rum! :)
 
/ S.

Tre från måndagen.


Spenderade hela eftermiddagen på bakidan, lek och någon enstaka paus i solstolen!
 
På kvällen åkte jag hemifrån två timmar för minigolf med en vän i kvällssolen..
 
Och avslutade med en smarrig glass! :)
 
Nu tisdag och sambon och Tuva har lite egentid på campingen här i stan och jag och Lexus har precis kommit hem från en promenad. Nu blir det mat och sen hoppas jag att solen fortsätter visa sig så man kan sätta sig i en solstol på baksidan :)
 
/ S.

Fredag, lördag och söndag!

 
Ytterligare en helg har swichat förbi och nu är det dags för sambon sista semstervecka, och ska man lite på vädret så ska det bli en fin vecka med sol. Det håller vi tummarna för så man kan bada och slappa i solstolen innan vardagen drar igång igen. 
 
Vi startade helgen i fredags med ett (kallt) besök på framnäs utebad, men huvudsaken var att Tuva skulle få bada och det fick hon så hon var jätte nöjd :) Sen i lördags blev det en snabb sväng på stan innan vi åkte iväg på 3-årskalas, och sedan på kvällen var det kräftskiva här ute på gräsmattan med grannarna. Sen igår söndag så hade vi en hemmadag, eller vi kom iallafall iväg till gymmet annars så grejade vi lite här hemma och sedan avslutade jag dagen med en skål med glass på baksidan i kvällssolen! Bra helg! :) 
 
Hoppas ni också haft en fin helg! 
 
/ S.
 

Dag 2 på resan - mot göteborg

 
Efter en god hotellfrukost och morgonbad på hotellet i Borås styrde vi bilen mot Göteborg och slottsskogen. Där blev det en massa lek på den enorma lekplatsen och även pizza-lunch i gräset bredvid. Efter det checkade vi in på ett fint hotell i centrum och myste lite på rummet innan vi gick ut en sväng på stan för shopping och fika. Sedan blev det kvällsmat på hotellrestaurangen innan jag och Elin lämnade barn och sambo på hoteller för en liten kvällspromenad med avslut på en enorm godisaffär. Sedan efter en god natts sömn på hotellet gjorde vi ett ärende på stan innan vi sedan åkte hemåt igen, nöjda efter våran minisemetser med två nätter på hotell :) 
 
/ S.
 

Hejdå gamla huset!

 
 
 
 

Nu har vi skrivit över huset helt och lämnat över nycklarna till nya ägarna! Det känns så skönt just nu att vi helt kan lämna det bakom oss och ägna all tid på vårat nya radhus. Men jag kommer sakna det gamla, det kommer jag nog verkligen. Men familjen växte ur huset så det var dags att lämna för nytt :) 

Nu längtar jag tills berget av ouppackade flyttkartonger ska försvinna och att var sak hittar sin plats här i det nya :) Lovar att bjuda er på massa bilder sen när vi kommit mer iordning! :)
 
/ S.

Svensk tenn- klädställning- guldboxar.

 
Just nu är hallen vitmålad men vi är inne på denna mörkgråa tapet från Svensk Tenn.
Klädställningen är en nyhet från Ikea som fick följa med oss hem efter senaste besöket där.
Och den snygga förvaringsboxen från Ellos tänkte jag mig på översta hyllan på klädställningen.
 
 
Men vi tänkte bo in oss lite innan vi bestämmer oss hur vi vill göra med tapeten, eftersom den är i mörkgrå så är jag lite rädd för att det ska bli för mörkt och att den ska se så liten ut men tror ändå att det kommer bli riktigt snyggt! Men får fundera lite till tror jag ändå :)
 
/ S.
 

- Borås -

 
Förra veckan åkte vi iväg på en liten minisemester med fina vänner, första stoppet blev Borås. Där spenderade vi många timmar inne på borås djurpark innan vi sedan checkade in på hotell. Där blev det familjemys på rummet och sedan kvällsmat ihop hela gänget! Riktigt mysig start på resan :)
 
/ S.
 

NU HAR VI FLYTTAT!

En liten bild på ena delen av köket! 
 
Nu sitter vi här i nya soffan i vårat radhus, och än så länge känns allt riktigt bra! :) Fortfarande kaos med kartonger och saker lite överallt men det får ta lite tid så varje sak kan hitta sin plats utan en massa stress. 
 
Tror vi kommer somna gott efter en hel morgon och förmiddag med flytt och upppackning av kartonger. Sen i eftermiddags var vi iväg på tårt-kalas, och efter det har vi smågrejat resten av kvällen. 
 
Men nu ska jag stänga av här och äta upp det sista godiset, kram på er! 
 
/ S.
 

Favoriter från Lagerhaus!

 
Blombordet ska jag spana in närmre i veckan när vi ska besöka göteborg och är det lika fint som på bild så får det garanterat följa med hem. Och boxarna är ju perfekta som förvaring, lika bra att gömma leksaker i som att ha som förvaring för småsaker i hallen. Så kan mycket väl bli ett köp med dom också. Du hittar allt här
 
/ S.
 
 

RSS 2.0