Från det senaste

Varit en sväng på ikea och köpt nya garderober.
 
Det blev några plusgrader en dag så jag passade på att hoppa i höstkappan igen.
 
Åt mina hembakta mozartkulor framför julens bästa feel-good film, The Holiday! 
 
Min mamma hade fredagsmys med barnen hemma hos oss så jag och sambon passade på att ta en bio-dejt! :)
 
 
Söndag och jag slutar jobbet strax efter att ha spenderat ett dygn här. På dagens schema står familjehäng, träning och montera ihop den sista garderoben. 
 
KRAM! 
 
/ S.

F R E D A G

- en fantastisk dukning, perfekt inför nyår - 
 
Freedag och äntligen en ledig dag med familjen! ♥ Idag kör vi grejardag här hemma, vi rensade lite i källaren igår så imorse var vi med en full bil på tippen och slänge massa skräp. Och igår blev våra eftermiddagsplaner inställda så vi bestämde oss för att åka till ikea och inhandla nya garderober, så dom skruvar sambon ihop just nu. Annars idag ska jag iväg till gymmet, och sedan ikväll blir det myskväll med barnen medans sambon ska iväg på bandy.
 
Ha en fin fredag! 
 
/ S.
 

Julrea i butikerna

 
Julrean är i full gång och jag tänkte kanske ge mig ut på stan lite idag och se om jag kan fynda något. Dessa tre saker ovan från Åhlens hade gärna fått flytta hem till oss! Tuva fick ett skrivbord av oss i julklapp så denna lampa tror jag hade passat perfekt som skrivbordslampa där. Sedan behöver vi rensa i Lexus garderob och uppdatera med lite nytt i en större storlek, och t-shirtar behövs verkligen. Och jag hade gärna unnat mig en ny mysig luvtröja, älskar adidas och mönster så denna hade gärna fått liva upp vinterns gråa dagar! :)
 
Ska ni ut på stan och försöka fynda något? :)
 
/ S.

JULAFTON 2018

 
 
Några bilder från våran julafton! 
Hoppas ni alla haft en fantastisk jul med era nära och kära 
 
 
Nu är det dags för lite träning och sedan i eftermiddag är det dags för jobb igen. 
 
/ S.
 

G O D J U L

 
GOD JUL FRÅN OSS!
Hoppas ni får en fantastisk dag med era nära och kära ♥
 
/ S.

En jullista

Tänk att om två dagar är självaste julafton, det brukar ju bli en väldigt mysig dag med sina närmaste ♥ Jag tänkte det kunde passa med en liten jullista såhär precis innan jul :)
 
 
Pepparkakor eller lussebullar?
Pepparkakor helt klart, på min gamlemormors recept som min mormor nu bakar på. Kan inte sluta äta dom! 
 
Favorit julfilm?
Älskar The Holiday, en riktigt feelgood film i jul! 
 
Favorit doften i jul?
Doften av nybakta pepparkakor och från julgranen
 
 
Önskningar till julafton?
Att alla får en super mysig dag med sina närmaste 
 
Önskar du dig snö över jul?
Just nu ligger det lite vitt på marken och jag hoppas verkligen det får ligga kvar, för det höjer verligen julkänslan tycker jag! 
 
 
Något du kommer sakna över julen?
Ja att få vara långledig ihop med resten av familjen.
 
Gillar du årets julkalender?
Ja jag tycker den är mysigt och smårolig! 
 
Godast i jul? 
Allt julgodis! hihi! 
 
 
Jultraditioner?
Firar julafton med mina närmaste, och det årliga pepparkaksbaket hos min mormor och morfar som alltid sker i början av december :)
 
 
Hoppas ni har en fin lördag, KRAM! 
 
/ S.
 
 
 

F R E D A G

 
Fredag och jag är just nu på jobbet, jobbar några timmar till innan jag får hem och ta lite ledigt med familjen. Sen på söndag är det jobb några timmar igen, men huvudsaken är att jag är ledig på julafton och det lyckades jag bli så det är skönt! :)
 
Ikväll ska mormorn ha fredagsmys hemma med barnen, så jag och sambon ska ut och äta och gå på bio ikväll. Ska bli riktigt mysigt och välbehövligt att kunna prata ostört och ha tid med varandra!
 
/ S.
 

Julfint i vårat hus

 
Förutom granen så bor en minigran i vas på vardagsbordet här hemma, och..
 
 
..även i väggkrukan/vasen så fick lite granris flytta in. Så lätt att göra det juligare med hjälp av just granris tycker jag! Sedan fick en gran i glas flytta upp på den runda lilla hyllan som vi har över köksbänken :)
 
 
Torsdag, och nu är det endast några dagar kvar tills julafton. Känner lite julstress men har hunnit med endel idag så jag kunnat bocka av idag när jag och barnen varit hemma och grejat hela förmiddagen. Om en stund ska vi gå bort till min mormor och morfar en sväng, sedan väntar ett väldigt roligt träningspass ikväll :) 
 
Hoppas ni har en härlig torsdag! 
 
/ S.

Dukningsönskningar till julafton

På julafton ska vi ha min familj över så nu har jag börjat fundera på juldukningen! Har fått en fin röd julduk av min mormor som jag ska duka med iallafall, sedan tänker jag mig granris eller annat grönt på bordet. Sedan ska jag ta upp mina jultallrikar jag ärvt av min farmor och farfar, älskar verkligen arvgods. Så mycket roligare än nytt och att man tänker på personerna varje gång man plockar fram dom :) 
 
Sedan hade sakerna nedan gärna fått göra dukningen lite roligare, en fin vas till bordet, mera guldbestick, gråa linneservetter och annat fint att duka eller pynta bordet med! :)
 
 
/ S.

Första turen i pulkabacken

En vecka kvar tills julafton och idag vaknade vi upp till snö utanför fönstret, så efter frukost gick vi bort till pulkabacken för att åka lite jag och barnen! 
 
 
Riktigt fint ute idag med snön, hoppas det får ligga kvar över jul nu! :)
 
 
Ha en fin start på veckan :)
 
/ S.

Fyra från gårdagen

Började min lediga fredag med frukostbuffe på stan med en vän, mums vad gott det är! 
 
Efter det mötte jag upp familjen på stan och hämtade även hem julgranen, den pyntade jag och Tuva sen när Lexus vilade :)
 
Sedan tog vi med barnen till biblioteket där dom hade Alfons Åberg- utställning! 
 
Barnen tyckte det var superkul och ville inte åka hem när det var dags!
 
 
När sambon sedan åkte iväg på julbord så kom min pappa över på lite kvällsmat, sedan hade jag och barnen luite kvällsmys innan läggdags! 
 
Nu lördag och jag spenderar några timmar här på jobbet just nu. Men sen ska vi iväg och fira svärfar som fyller 60 år, så det blir snart hem och hoppa i klänningen! 
 
/ S.
 

F R E D A G

Förra årets juldukning hemma hos oss, får se hur den ser ut i år :)
 
 
Freeedag och ledig dag! Och vet ni? Jag ska iväg nu och starta den med frukostbuffé med en vän, ska bli så skönt att äta utan något barn som kastar mat, häller ut mjölken 74669 ggr. Haha! ;)
 
Sen idag får vi se vad vi hittar på, hela familjen är nämligen lediga ihop idag! Tills ikväll, då ska sambon iväg på julbord! 
 
Ha en fin fredag! 
 
/ S.

Längtar efter en gran här hemma

Granen hemma hos oss 2016 i vårat förra hus!
 
 
Nu längtar jag efter att ta in en julgran här hemma, älskar hur mysig den lyser med alla ljus och kulor och hur underbart den doftar! Tror faktiskt vi ska försöka åka iväg i eftermiddag och kolla gran! Vill gärna ha in en till helgen :) 
 
Brukar ni ha gran? Isåfall har ni tagit in den än? :)
 
/ S.
 

Julpyssel hemma på våran gata

 
Idag bjöd vi över en grannfamilj för lek och julpyssel, perfekt förmiddagsaktivitet! :)
 
 
Nu är jag på jobbet och jobbar tills tidigt imornbitti, sedan är det luciafirande på barnens förskola. Ska bli så mysigt :) 
 
/ S.

Från helgen som varit:

Hade min pappa, mormor och morfar över på tacokväll!
 
Årliga pepparkaksbaket hos min mormor och morfar.
Testat klänningar inför jul, och en av dessa fick faktiskt följa med hem. 
 
Tände det andra ljuset igår på andra advent! 
 
Lite av det jag och barnen hann med i helgen, sambon var i stockholm hela helgen så vi fick roa oss själva. Vi passade på att umgås mycket med min familj, vi julpyntade även hemma hos pappa innan han och min bror kom hit på pizzakväll också :) 
 
Hoppas ni fått en härlig start på veckan! 

/ S.

Det årliga pepparkaksbaket!

 
Idag har jag och barnen varit hos min mormor och morfar och bakat det årliga pepparkaksbaket där! Jag har varit med dom och gjort det så länge jag kan minnas, så det är en riktigt mysig tradition som blivit ännu mysigare sen jag fick barnen och dom har varit med varje gång sedan dom föddes! :)
 
Efter baket och provsmakningen så bjöd vi hem dom hit istället där vi bjöd på tacos till kvällsmat! :)
 
Hoppas ni också haft en mysig lördag! 
 
/ S.

F R E D A G

Älskar dukningen hos Colorelle.se
 
Godmorgon fredag! 
Jag går strax av jobbet efter ett dygnspass och ska då till gymmet! Sen ska jag hem och krama familjen :)
 
Ha en fin fredag! 
 
/ S.
 

Dagens vill ha!

 
 
Detta kakfat i guld från Ikea hade gärna fått flytta hem till oss, vi ska nämligen ha lite firande här på julafton i år igen så detta hade jag gärna serverat årets julgodis på! :)
 
/ S.

Vecka fyrtionio

Lite advent här hemma i favorithyllan, tomtarna får ligga kvar i förrådet en en vecka till.
 
Måndag och vecka fyrtionio, veckorna bara springer förbi ju. 
Denna vecka ser jag fram emot:
 
- Mycket ledig tid med barnen 
- Det årliga pepparkaksbaket hos min mormor och morfar
- Fredagsmys här hemma med två favoritkillar
 
Hoppas ni får en fin start på veckan! 
 
/ S.
 

Första advent

 
Igår byggde vi pepparkakshus här hemma för första gången, mysigt tyckte vi så det får bli en ny jultradition här hemma :) 
 
Idag är det första advent och imorse hade våran lilla nisse lämnat en lapp och paket till barnen, och vi tände första ljuset i adventsljusstaken vid frukosten. Nu är jag på jobbet igen och kör dygn tills imorgon. Sen får jag lite ledigt med barnen innan nästa veckas jobb drar igång på onsdag sen :) 
 
Trevlig första advent på er :)
 
/ S.

Sista november spenderades på ullared

 
Igår, den sista november spenderades dagen på ullared. Jag jobbade dock (är personlig assistent och var där med min brukare) men fick allt lite shoppat jag med. Så nu är julklapparna klara, förutom att vi väntar på kortet på barnen som vi tog förra helgen :)
 
Första december idag och jag har nu jobbat i ett dygn, men slutar om tjugo minuter och det ska bli mysigt med en ledig lördag ihop med familjen. Idag har vi inte så mycket planerat förutom att se första avsnitten av julkalendern, sen får vi se mer vad vi hittar på idag :) 
 
Ha en fin lördag! 
 
/ S.

RSS 2.0